Wednesday, January 2, 2013

Ayuh Teruskan Beramal (Bekerja) !!!!!


Ayuh Bekerja......

Berkata Imam Al-Banna Rahimahullah: "Wahai Saudara sekalian, setiap kali saya berdiri di sini berhadapan dengan sidang hadirin sekalian, saya berdoa kepada Allah SWT semoga hari kita beralih daripada medan bercakap kepada medan bekerja, medan mengatur strategi dan kaedah kepada medan melaksana dan mempraktikkan akan semakin hampir. Sudah sekian lama kita habiskan masa kita untuk berucap dan bercakap. Masa menuntut kita agar segera melangkah ke arah kerja yang lebih serius dan produktif. Dunia keseluruhannya ini bergantung kepada aspek kekuatan dan kesiap-siagaan, sedangkan kita masih dalam dunia bercakap dan bermimpi (berkhayal).... Allah SWT berfirman:

 يَـٰٓأَيُّہَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفۡعَلُونَ (٢) ڪَبُرَ مَقۡتًا عِندَ ٱللَّهِ أَن تَقُولُواْ مَا لَا تَفۡعَلُونَ (٣

"Wahai orang-orang yang beriman, mengapa kamu memperkatakan apa yang kamu tidak melakukannya. Amat besar kebenciannya di sisi Allah SWT bahawa kamu memperkatakan sesuatu yang kamu tidak melakukannya".

No comments: