Sunday, May 19, 2013

Jom Gerakkan Usaha Dakwah kepada non-muslim...

Usaha dakwah memerlukan kemahiran tertentu. Methodnya biar betul, approachnya juga mesti disesuaikan dengan suasana dan keadaan. Rasulullah SAW adalah qudwah kita, dalam semua situasi baginda bijak dalam menyampaikan dakwahnya... cuma jika tidak dicuba, kita tak akan faham bagaimana nak berdakwah...orang jawa kata; 'Just do it'.......

Alhamdulilah... Pereka Fesyen Terkemuka Calvin Thoo Peluk Islam
BeritaOleh: matuse68

"

Calvin Thoo adalah seorang pereka fesyen terkemuka di Malaysia, beliau sudah di dalam industri lebih 17 tahun malah mempunyai label jenama sendiri. Sentiasa menjadi pereka fesyen untuk artis dalam program-program besar seperti ABPBH, Minggu Fesyen Kuala Lumpur, Anugerah Fesyen Antarabangsa Malaysia, Festival Fesyen Islam KL dsb.


Alhamdulillah... petang tadi jam 3 beliau telah mengucap dua kalimah syahadah dengan disaksikan Ustaz Dato' Ismail Kamus, Dato' Dr. Asri Zainal Abidin dan YB Ust. Solihin Mokhyi. Sahabat saya A Razak Muthalib turut menjemput saya tetapi tidak berkesempatan.

Namun, doa saya agar saudara baru kita, Calvin Thoo sentiasa di bawah lembayung kasih sayang Allah. Welcome to our big family my dear brother.


sumber; TranungKite Online (TKO)..

No comments: