Thursday, May 16, 2013

Masih Banyak Kebaikan Pada Manusia…

Cukup menginsafkan......

Masih banyak kebaikan pada hati-hati manusia di luar sana.  Jangan putus asa dan putus harapan kepada manusia lain.  Jangan hanya kerana kita selalu dipaparkan dengan berita, gambar dan video negatif mengenai sikap manusia, maka kita menafikan kebaikan pada manusia secara umumnya.  Kebaikan masih ada.  Dan kebaikan itu sentiasa berpotensi untuk dibesarkan dalam jiwa dan hati manusia.
Berikut adalah kompilasi video yang dirakam dari dash cam pada kenderaan-kenderaan di Rusia sebagai contoh.  Menontonnya memberikan kita suatu semangat kerana sedar masih banyak kebaikan pada manusia di luar sana yang tidak kita diketahui.  Juga membenihkan semangat buat kita sama-sama mencontohinya.  Ayuh buat kebaikan.  Sebarkan kebaikan.
Ayuh tonton sebentar:
Semoga kebaikan tersebar di seluruh dunia.  Sama-samalah kita mempromosikannya dan menyebarkannya.  Tidak lain tidak bukan mesti kita mulakan kebaikan itu pada diri sendiri terlebih dahulu.  Ia hukum yang paling asas.
Dan moga-moga kebaikan hakiki iaitu menerima Islam sebagai agama dengan mentauhidkan ALLAH dan menerima Muhammad sallAllahu `alaihi wa sallam sebagai pesuruh ALLAH menyinggah masuk ke dalam hati setiap manusia, amin…
muzir.wordpress.com

No comments: