Tuesday, April 9, 2013

Syukur Objektif Musafir Tercapai....

Assalamualaikum wrt. wbt....

Lama sudah tidak berpeluang menulis. Hari ini Selasa (9 April) baru ada ruang agak selesa utk saya menulis ringkas setelah seminggu bermusafir ke Sydney dan Melbourne, Australia bersama adik2 student kita di sana, bermula 28 Mac hingga 5 April 2013.

Cuaca di Sydney dan Melbourne cukup baik, sekitar 20 celcius pada siang dan waktu malam turun hingga 13 celcius. Secara peribadi ia bagus dan agak selesa bergerak dan beraktiviti. Banyak perkara yang dapat dikongsikan bersama2 adik2 student sepanjang saya di sana bersama 2 rakan pemusafiran......

Bumi kangaro itu memang subur dengan dakwah. Sejarah dakwah di sana bermula sejak sekian lama, secara spesifiknya sekitar tahun-tahun 70an lagi.

Gambar di Campbelltown, 50km dari Sydney

Besar lah harapan di samping fokus kepada study dalam bidang masing-masing, aspek dakwah dan tarbiyah tidak boleh dikesampingkan. Ia juga menjadi kewajipan dan akan dipersoalkan oleh Allah SWT nanti.

Masyallah, semua bersemangat dan sanggup bersama2 dengan kafilah dakwah yang maha suci ini. Walaupun belajar jauh di negeri orang putih, mereka tidak lupa utk mempersiapkan diri utk menjadi aktivis dakwah yang tangkas di medan insyallah....

Mari kita berdoa semoga Allah merahmati kita semua....

UsTACZ
Putrajaya

No comments: